Pers

FR / articles uniquement disponibles en néerlandais
ENG / articles only available in dutch


“De aanwezigheid van ‘Kabine’ sluit perfect aan op de stijgende populariteit van de Oosteroever site“
Lees

KABINE, de bekende family conceptstore en koffiebar uit Koksijde, opent in de zomer van 2019 een gloednieuwe winkel op Oosteroever in Oostende

De nieuwe shop is nog omvangrijker dan de vorige in Koksijde. Kabine Oostende trekt in een 475 m² groot nieuwbouwpand op de hoek van de Fortstraat en de Victorialaan. Eliza De Waele, zaakvoerder van KABINE, en haar team kiezen heel bewust voor de nieuwe site. Naast hip & trendy ademt Oosteroever ook Noordzee. Iets wat tot in het diepste van het DNA van ons concept verweven zit. Een match made in heaven dus. Onder hetzelfde dak vindt je ook onze brunchbar, daar kun je terecht voor een heerlijk ontbijt, soep, koffie, een lekkere lunch, taartjes en zoveel meer. Verse producten en zoveel als mogelijk met producten uit de streek! Van een snelle koffie tot verse sapjes en een tête-à-tête met je laptop, het kan allemaal.

Lees

“De vervroegde lancering van Residentie ‘Dock 5’ bevestigt het succes van dit nieuwe stadsdeel in Oostende“
Lees

Versluys Groep start een jaar vroeger dan gepland met de voorverkoop van nieuw project DOCK 5.

In 2014 is Versluys Groep gestart met de bouw van een volledig nieuw stadsdeel op de Oosteroever. In totaal komen hier bijna 1000 woonappartementen en handelszaken. “Dat maakt dit project met voorsprong het grootste en meest exclusieve residentiële ontwikkelingsproject van de Belgische kust”, zegt Bart Versluys. De eerste 4 deelfasen met Baelskaai 12, Victoria, Baelskaai 8 en Oostkaai 11, goed voor 157 appartementen samen, zijn in een recordtijd verkocht en opgeleverd. “Onze appartementen op Oosteroever zijn erg gegeerd.” Het nieuwe project ‘Dock 5’ vormt een mooie aanvulling op de bestaande projecten. Dock 5 gelegen in de Victorialaan is een kleinschalig project met 20 ruime woonappartementen en één penthouse. Dit exclusieve woonproject zal garant staan voor adembenemende zichten op zee, duinen en de toekomstige jachthaven.

Lees

“Kwalitatieve hoogbouw is de toekomst voor de Belgische kust”
Lees

De ‘Ensor Tower’ wordt de meest prestigieuze residentiële hoogbouwtoren van de Benelux.

Meer dan 20 jaar ondertussen bouwt Bart Versluys als vierde generatie aan het roer van Versluys Groep aan een nieuw uitzicht voor de Belgische kust. Efficiënt grondgebruik en een hoogstaand afwerkingsniveau zijn in elk project cruciaal. Wat waren de evoluties in de sector de afgelopen decennia en waar moet het in de toekomst naartoe ? Het familiebedrijf dat in 1908 werd opgericht, was decennialang vooral een bouwbedrijf. “Pas toen ik in 1996 instapte, zijn we voluit beginnen inzetten op projectontwikkeling”, vertelt Bart Versluys.

Lees

“Nieuw onderzoek: zeelucht inademen is goed tegen kanker en cholesterol”
Lees

Zeelucht bevat natuurlijke stoffen die goed zijn voor je gezondheid.

Zeelucht inademen helpt om kanker te bestrijden én om een hoge cholesterol tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Heb jij al eens van zeespray gehoord? Zo noemen onderzoekers het zeewater dat door de golfslag in de lucht verneveld wordt. Die zeespray bevat heel wat natuurlijke stoffen die door algen en bacteriën geproduceerd worden, en die goed zijn voor je gezondheid. Wanneer je zeelucht inademt, neem je die stoffen op in je lichaam - de ‘gezonde zeelucht’.

Lees

“Fort Napoleon gaat in de zomer van 2019 weer open”
Lees

Dienst toerisme Oostende - bewoners van de Oosteroever krijgen er informatie of kunnen tickets bestellen

Toerisme Oostende en erfgoedvereniging Herita werken aan een nieuwe invulling voor het historische Fort Napoleon in Oostende. Voor de horecazaak in het fort wordt een nieuwe uitbater gezocht. Het fort werd in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon. In september 2018 sloot Fort Napoleon de deuren voor grondige renovatiewerken. ‘Zowel de balie, de bar als de keuken van het restaurant worden gestript’, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende. ‘Er komt een nieuw en open onthaal, en ook een zogenaamde satelliet van ons kantoor krijgt er zijn stek. Bewoners van de Oosteroever krijgen er informatie of kunnen tickets bestellen.’ Het vernieuwde Fort Napoleon moet tegen de zomer van 2019 de deuren openen. Het beheer van de infrastructuur komt straks voor het eerst volledig in handen van Toerisme Oostende.

Lees

“Strand van Oostende bij de mooiste van Europa”
Lees

Het strand krijgt mooie scores in verschillende categorieën

De redacteurs van een Canadese online magazine hebben vierhonderd van de beste stranden ter wereld geselecteerd en lieten ze beoordelen door mensen die werkzaam zijn in de toeristische sector. Op basis van hun oordeel, stelden ze een top vijftig samen van de mooiste stranden in Europa. Op de lijst staat ook het strand van Oostende. Het strand aan de Belgische kust krijgt mooie scores in de categorieën ‘ongerepte schoonheid’ en ‘de kwaliteit van het zand en water’. Het is een gezinsvriendelijk strand en er is voldoende ruimte voor een wandeling of zonnebaden op het zand. De toegang is makkelijk, er zijn redders en een overvloed aan faciliteiten in de buurt. Een bezoek aan dit strand is een must bij een bezoek aan Oostende.

Lees

“Ook de komende jaren willen wij de Neptunus Run blijven organiseren in Oostende en op die manier het sportieve karakter van de Oosteroever site blijven benadrukken”
Lees

De Neptunus Run, Oosteroever

Op zondag 11 november vindt opnieuw de “Neptunus Run” plaats op de Oosteroever in Oostende . De Neptunus Run is niet voor watjes. 20 Obstakels staan verspreid over de Oosteroever site en vergen veel doorzettingsvermogen: tractorbanden tillen, kruipen onder prikkeldraad, steile rampen beklimmen, touwklimmen,... Voeg daar nog een strakke Noordzeewind aan toe en je weet dat de finish halen al een overwinning op zich was. In groepjes van 70 vatten de deelnemers het parcours aan. De Neptunus Run maakt deel uit van de Spartacus Series, acht gelijkaardige wedstrijden in België en Nederland.

Lees

“Deze investering bevestigt het geloof in de vissector”
Lees

Nieuwe vismijn Oostende moet tegen zomer 2019 klaar zijn

Het volledige gebouw beslaat een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter en zal vijf miljoen euro kosten. De vis kan zowel via de kade gelost als per vrachtwagen aangevoerd worden. Die investering komt bovenop de talloze investeringen die reeds gebeurden in onder meer de nieuwe loodsen, het veilsysteem, het kistenbeheer en de infrastructuur. Bij de oplevering van het gebouw, dat in de zomer van 2019 klaar moet zijn, zal er dan ook tien miljoen euro geïnvesteerd zijn in de plaatselijke visserijsector.

Lees

“De komst van Ristorante Marina bevestigt de stijgende populariteit van de Oosteroever als nieuwe trendy stadswijk in Oostende”
Lees

Ristorante Marina kiest voor Oosteroever

Het Italiaanse restaurant Marina, sinds 1973 een absolute sterkhouder en vaste waarde in het centrum van Oostende, verhuist in het najaar van 2018 naar Oosteroever. Het restaurant zal zich in een nieuw pand in de Hendrik Baelskaai 8 vestigen, naast het Versluys Verkoopkantoor. Zaakvoerder Vida Acquaro kiest doelbewust om haar restaurant verder uit te bouwen in dit nieuwe stadsdeel van Oostende. Op Oosteroever kan Ristorante Marina een fantastische stap voorwaarts zetten met een nieuwe inrichting en een zuidgeoriënteerd buitenterras met zicht op de havendokken. Uitmuntende Italiaanse kwaliteit en service blijven de kernwaarden.

Lees

“De Ensor Tower zal een beeldbepalende rol vervullen in het toekomstig uitzicht van de Oosteroever”
Lees

Ensor Tower, dé nieuwe landmark van de Belgische kust

Begin november 2018 zijn de voorbereidende werken begonnen van de iconische ‘Ensor Tower’ op de Oosteroever in Oostende. In 2019 zal reeds een groot deel van de ruwbouw een mooie aanvulling vormen op de skyline van Oostende. Het toonaangevende ‘Versluys Groep’ zal instaan voor zowel de ontwikkeling als bouw van deze spraakmakende toren. Home & Trends trok naar Oostende voor een interview met Bart Versluys, CEO van de Versluys Groep. “Bart Versluys, voor mensen die de Oosteroeversite nog niet kennen, kan u even toelichten?” “Reeds in 2014 is Versluys Groep gestart met de bouw en ontwikkeling van de Oosteroever, een nieuwe trendy stadswijk in de historische haven van Oostende...”

Lees

“In de komende maanden opent een overdekte Fish & Foodmarket van 700m²”
Lees

Vismijn krijgt overdekte voedselmarkt

Er komt een overdekte Fish and Foodmarket aan de achterzijde van de vismijn, naast Deschildre Streekproducten. Een vijftal lokale standhouders zal er brood, kaas, vis, fijne vleeswaren en patisserie aanbieden. In het aanpalende pand van Deschildre ter hoogte van het Maritiem Plein zijn er al volop werken bezig. “Veel Oostendenaars denken dat de vismijn afgebroken wordt, maar dat klopt niet, althans niet helemaal. Alleen een deeltje aan de voorzijde maakt plaats voor de bouw van de nieuwe vismijn.

Lees

“De Oosteroever duinen lopen helemaal door tot de havenmond van Oostende en geven daar een schitterend zicht op de binnenstad”
Lees

De Oosteroever troefkaart: kust en duinen

De nieuwe appartementen rond het Vuurtorendok en langs de Hendrik Baelskaai profiteren direct van deze prachtige locatie. In het Globaal Masterplan worden de duinen zoveel mogelijk uitgebreid richting de Dr. Eduard Moreauxlaan. De Vuurtorenweg wordt de duidelijke grens tussen duinen en de ontwikkelingen op de Oosteroever. Met het doortrekken van de duinen tot de Dr. Eduard Moreauxlaan moeten de duinen en het strand ook beter toegankelijk worden voor de bewoners van de Vuurorenwijk. Oosteroever heeft daarenboven ook nog een grote rijkdom aan cultuurhistorie.

Lees

“De Baelskaai krijgt een grondige metamorfose met een wandelpromenade, een rijweg, en een vernieuwde kade voor de visserij”
Lees

‘Scheepsmasten’ verlichten Hendrik Baelskaai

De nieuwe inrichting van de Hendrik Baelskaai krijgt steeds meer vorm en nu werden ook de eerste verlichtingspalen geplaatst. Het zijn geen traditionele palen, maar 19 meter hoge masten die 5 graden hellen richting de kade. Ze werden speciaal voor de stad gemaakt in Finland en moeten het maritieme karakter van de vernieuwde kade op de Oosteroever in de verf zetten. De masten hebben twee armen met ledverlichting in. Aan de zijde van het wegdek werd sterkere verlichting voorzien met drie lichtbundels die de straat verlichten.

Lees

“Versluys sales office & showroom, the ultimate customer experience”
Lees

Binnenkijken in het meest exclusieve verkoopkantoor van België

Op Oosteroever in Oostende heeft Versluys Groep onlangs zijn nieuw ‘state-of-the-art’ verkoopkantoor geopend in de iconische toren Baelskaai 12. Waar veel bouwpromotoren en vastgoedmakelaars blijven steken in een koel en inspiratieloos kantoor investeert Versluys Groep bewust in een innovatief en luxueus verkoopkantoor met een geïntegreerde 500m² grote showroom waar de potentiële koper de hoogstaande ‘Versluys-Signature’ afwerkingsgraad effectief kan zien en voelen. Versluys biedt hiermee als eerste bouwpromotor in België een unieke ongeëvenaarde ‘customer experience’ aan. De showroom is ingedeeld in verscheidene volledig ingerichte appartementen inclusief de keuken en badkamer.

Lees

“Met deze schaalvergroting heeft de groep een langetermijnbasis gelegd waarmee ze haar marktaandeel in het premium vastgoedsegment nog verder kan uitbouwen”
Lees

Versluys Groep boekt forse verkoopstijging

De bouw- en vastgoedgroep van Bart Versluys en Marc Coucke zette vorig jaar haar beste jaar ooit neer. Ze zag de verkoop stijgen naar 138,4 miljoen euro, ruim de helft meer dan in 2016. Versluys Groep, een van de belangrijkste vastgoedbedrijven aan de Belgische kust, heeft een goed jaar achter de rug, meldt de groep vrijdag in een persbericht. Het projectontwikkelingsbedrijf Versluys Bouwgroep, het belangrijkste onderdeel, zag de verkoopcijfers bijna verdubbelen naar 118,5 miljoen euro, tegenover 61,6 miljoen euro in 2016

Lees

“De Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken”
Lees

Oosteroever? Qué?

De Oosteroever is het stadsgedeelte tussen de havenmond, de Spuikom en een duinengordel en omvat havengebied, duinlandschap en veel mooie vergezichten. De Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken. Het voorhavengebied is bovendien een fascinerend stukje stad met een rijk toeristisch aanbod. Het gebied is verkeersluw en dus zeer geschikt om een natuurwandeling te maken. De gratis overzetboot maakt het voor kinderen nog leuker! Ontdek hier alvast 4 troeven

Lees

“De gratis veerdienst vervoerde in juli en augustus vorig jaar 236.337 passagiers”
Lees

Populaire veerdienst krijgt een tweede overzetboot

De veerdienst tussen het centrum en de Oosteroever vervoerde in juli en augustus vorig jaar 236.337 passagiers. Een record, en daarom zet het stadsbestuur ook komende zomer een extra overzetboot in. Tot tevredenheid van de gebruikers. “Heel handig”, klinkt het. De veerboot ‘Roger Raveel’ brengt sinds 2011 voetgangers en fietsers gratis van de Westeroever naar de Oosteroever en omgekeerd.

Lees

“Oosteroever krijgt toren van 26 verdiepingen”
Lees

Stad levert bouwvergunning af voor Ensor Tower

De stad Oostende heeft een bouwvergunning afgeleverd aan de Groep Versluys voor de bouw van de Ensor Tower op de Oosteroever. Het torengebouw zal 26 verdiepingen tellen. Versluys Groep wil met de projectontwikkelingssite Oosteroever het historische havengebied omvormen tot een trendy woonwijk, een nieuw stadsdeel. “We leveren kwaliteitsvolle huisvesting met fantastische havenzichten en een directe en indirecte tewerkstelling van vierhonderd mensen.” zegt Versluys.

Lees

“Ook qua werkgelegenheid voor Oostende is dit een goeie zaak”
Lees

Versluys 100 procent eigenaar van NV Oosteroever

Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt in de projectontwikkelingssite Oosteroever het belang van 50 procent van BPI/CFE over en wordt nu 100 procent eigenaar. De prijs voor de transactie bedraagt 24.000.000 euro. Naar de buitenwereld toe verandert er weinig, gezien Versluys sowieso al het commerciële en communicatieve luik op zich nam. “Nu kunnen we wel intern sneller beslissingen nemen. Ook qua werkgelegenheid voor Oostende is dit een goeie zaak”, klinkt het

Lees

“Hoogbouw is de enige mogelijkheid om grotere en comfortabele appartementen te bouwen”
Lees

Nieuwe kustappartementen verkopen beter dan oudere

Aan de kust raken oudere appartementen moeilijker verkocht dan nieuwe, ook al zijn die duurder. Het voorbije jaar kochten heel wat mensen een appartement aan de kust. Er is vooral interesse voor nieuwe en recentere appartementen. Bart Versluys pleit voor een nieuwe kustlijn met mooiere architectuur en een afwisseling van hoog- en laagbouw. Zelf bouwt hij de "Ensor Tower" in Oostende. Die woontoren heeft 24 verdiepingen. "Hoogbouw is de enige mogelijkheid om grotere en comfortabele appartementen te bouwen. Maar we moeten goed nadenken waar we die woontorens inplanten."

Lees