Oosteroever,
zee, strand & duinen

Reeds in 2014 is Versluys Groep gestart met de bouw en ontwikkeling van de Oosteroever, een nieuwe trendy stadswijk in de historische haven van Oostende. Geen enkele andere locatie aan onze kust omvat de vele unieke troeven van de Oosteroever site als uitzonderlijke maritieme locatie vlakbij de zee met zijn eigen strand, duinen en toekomstige jachthaven.

Kursaal Oostende

Wist je dat de wereldhit Sexual Healing van Marvin Gaye een 100% Oostends product is. Hij heeft deze song geschreven in zijn appartement in Oostende en een begeleidende video opgenomen in het Kursaal van Oostende. Marvin Gaye kreeg er in 1983 een Grammy voor.

Fort Napoleon

Wist je dat voor de bouw van Fort Napoleon in 1814 meer dan 8,1 miljoen bakstenen werden gebruikt. Vandaag is het fort, vlakbij de Ensor Tower, een unieke plek die je moet gezien hebben. Momenteel zijn er renovatiewerken bezig, het fort sluit daarom tijdelijk de deuren om tegen de zomer van 2019 terug te openen.

Vismijn

Wist je dat naast de bouw van een nieuwe vismijn op de Oosteroever ook heel wat nieuwe handelszaken tot bloei komen aan de achterzijde van deze site. Unieke ambachtelijke zaken die inspelen op de stijgende vraag naar kwalitatieve, smaakvolle, eerlijke lokale producten.

Gratis veerboot

Wist je dat een gratis veerboot nabij het Noordzeeaquarium in Oostende garandeert een vlotte verbinding met de Oosteroever. De kleurrijke veerboten vallen op en dragen de typische Roger Raveel-stempel. Naast het ontwerp heeft hij ook de namen van de veren gekozen.

Ostend Sailing

Wist je dat Oosteroever de place-to-be is voor watersporters met talrijke zeil-strand- en watersportactiviteiten. Als lid van de Ostend Sailing club kan je catamaranzeilen, surfen en strandzeilen. Voor wie van al dat sporten honger krijgt, is er een gezellige (strand)bar met ruim zonneterras.

Jachthaven

Wist je dat er op termijn een volledig nieuwe state-of-the-art jachthaven zal verrijzen in het Vuurtorendok. Met deze jachthaven benadrukt de Oosteroever site, omgeven door water en natuur, nogmaals zijn uitgesproken maritiem karakter voor de toekomst.

Kusttram

Wist je dat Oosteroever zijn eigen tramhalte heeft ter hoogte van het openlucht-centrum Duin & Zee. De Kusttram rijgt 68 haltes aaneen tussen De Panne en Knokke-Heist. Het is het vervoermiddel bij uitstek om 67 kilometer Kust te ontdekken. In de zomer is er elke 10 min. een tram.

Trampolinepark

Wist je dat één van de grootste trampoline-parken van België zich op de Oosteroever in Oostende bevindt. Ontdek Hangtime : 1.000 m² trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten gekoppeld aan een inspirerende koffiebar.

Oosteroeverduinen

Wist je dat een groot deel van de Oosteroever site bestaat uit een unieke beschermde duinengordel. Binnenkort zal naast de bestaande groenzone nog 2 hectare extra duinen aangelegd worden die ook toegankelijk gemaakt zullen worden met een wandelpad.

James Ensorhuis

Wist je dat dat Oostende momenteel werkt aan aan een gloednieuw belevings-centrum rond James Ensor waarin het bekende Ensorhuis ook geïntegreerd zal worden. Om de meester te doorgronden moet je minstens één keer zijn huis hebben bezocht.

cc De Grote Post

Wist je dat dat het huidige cultuurcentrum De Grote Post vroeger de regionale hoofdzetel was van de RTT PTT, gebouwd tussen 1947 en 1953 naar een ontwerp van de Gentse architect Gaston Eysselinck die zich door Le Corbusier liet inspireren.

Versluys Salesoffice

Wist je dat Versluys Groep een +500m² groot verkoopkantoor en showroom heeft in de iconische woontoren Baelskaai 12 op de Oosteroever. Ontdek dit unieke verkoopkantoor en ontvang alle informatie over de “Ensor Tower” en de toekomstige ontwikkelingen op de Oosteroever.

Strekdam

Wist u dat er meer dan 5.100 Haro-blokken gebruikt zijn ter versteviging van nieuwe strekdammen. Als je deze 5.100 blokken op elkaar stapelt bereik je 26 keer de hoogte van de Eifeltoren. Deze unieke 600m lange Oostelijke strekdam in zee is enorm populair bij wandelaars, fietsers en joggers.

Windmolenpark

Wist je dat je de windmolenparken op zee kan bezoeken? Gedurende een unieke vaart dompelt een gids je onder in het leven op zee met als eindpunt het windmolenpark op de Thorntonbank, zo’n 30km buiten de kustlijn. Een unieke ervaring! inscheepplaats: Hendrik Baelskaai 36, Oostende

Ensor Tower

Ensor Tower 1: 110 ruime woonappartementen.
Ensot Tower 2: 97 ruime woonappartementen.

Meer info

LIDL supermarkt

Voorhavenlaan 79
8400 Oostende


maandag 08:30 - 20:00
dinsdag 08:30 - 20:00
woensdag 08:30 - 20:00
donderdag 08:30 - 20:00
vrijdag 08:30 - 20:00
zaterdag 08:30 - 19:00
zondag gesloten

Carrefour market

Stroombanklaan 71
8400 Oostende


maandag 08:30 - 19:00
dinsdag 08:30 - 19:00
woensdag 08:30 - 19:00
donderdag 08:30 - 19:00
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 08:30 - 19:00
zondag 08:30 - 12:30

Station Oostende

Wist je dat het iconische stationsgebouw van Oostende op 1 augustus 1913 werd ingehuldigd. De belle-époquestijl was geïnspireerd op het classicisme van de Franse 17de-eeuwse architect François Mansart. Het is het belangrijkste station aan de Belgische kust met in de zomer meer dan 250.000 reizigers per maand.

69-slides-119-alt
69-slides-120-alt
69-slides-121-alt
69-slides-122-alt
69-slides-123-alt

site_text.jpg
De Oosteroever is van nature uit omringd door water en een beschermde duinengordel.

De Oosteroever site is van nature uit reeds volledig omgeven door water en een beschermde duinengordel

Deze uitgesproken groene omgeving zal naadloos verweven worden met het nieuwe Ensor Park. Dit prachtige binnen gebied met plaats voor sport, cultuur en ontspanning vormt de perfecte symbiose tussen de iconische gebouwen en de omliggende natuur.


U wenst meer informatie te ontvangen over de Ensor Towers

Contact
77-slides-124-alt
77-slides-125-alt
77-slides-126-alt

Shopping-Oosteroever - Website - Ensor Tower - 201107 - Small.jpg
Design Oostende - Foto Nick Decombel

Exclusief shoppen

Op de Oosteroever kan u reeds verschillende gerenommeerde design- en interieurzaken terugvinden waaronder DOK, de nieuwe interieurwinkel van het toonaangevende Design Oostende. DOK is elke dag open van 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u, behalve op woensdag en zondagvoormiddag.


U hebt ook interesse om uw zaak op Oosteroever te vestigen

Contact
84-slides-127-alt
84-slides-128-alt
Resto Marina
84-slides-129-alt
84-slides-130-alt
Resto Marina

dining_text.jpg
Ristorante Marina is gelegen op de Hendrik Baelskaai 7a, Oosteroever (Oostende)

Het Italiaanse restaurant Marina opende op 18 maart 2019 de deuren op Oosteroever

De komende tijd zullen heel wat nieuwe kwalitatieve horecazaken zich vestigen op de Oosteroever. De zuidgerichte heraangelegde wandelpromenade op de Hendrik Baelskaai vormt een onklopbare meerwaarde voor deze nieuwe horecazaken.

Onze keuze voor Oosteroever, betekent een enorme, kwalitatieve uitbreiding voor ons restaurant
Vida Acquaro (zaakvoerder Ristorante Marina)

U hebt ook interesse om uw zaak op Oosteroever te vestigen

Contact
92-slides-131-alt
92-slides-132-alt
92-slides-134-alt

haven_text.jpg
Voorlopige simulatie nieuwe jachthaven ‘Vuurtorendok’ Oosteroever, Oostende

Binnenkort start de aanleg van een jachthaven in het Vuurtorendok

De voorziene werken omvatten de herinrichting van het Vuurtorendok met een vlottende steiger-infrastructuur en de aanleg van een beeldbepalende glooiing aan de zuidoostelijke zijde. In en rond deze nieuwe jachthaven zal ook de openbare ruimte een ware metamorfose ondergaan.

97-slides-194-alt
97-slides-195-alt
97-slides-196-alt
97-slides-197-alt
97-slides-198-alt

duinen_text.jpg
Oosteroever, een oase van rust aan zee.

De unieke Oosteroeverduinen in Oostende

De herinrichting en uitbreiding van de Oosteroever duinen maken deel uit van een uitgewerkt masterplan. Deze concrete plannen die momenteel in volle uitvoering zijn, voorzien in een beschermd duingebied dat deels ook toegankelijk zal zijn met wandelpaden voor het publiek.

105-slides-140-alt
105-slides-141-alt
105-slides-142-alt

fish_text.jpg
De aanwezigheid van visserij is een meerwaarde voor Oosteroever.

De aanwezigheid van visserij is een meerwaarde voor Oosteroever

Eén van de belangrijkste troeven op Oosteroever is de unieke synergie tussen de aanwezige visserij en de nieuwe stadswijk. De nieuwe Fish & Foodmarket op de vismijn met verse producten op een ambachtelijke werkwijze gebracht, is een schot in de roos en bijzonder geliefd bij de inwoners op de Oosteroever.