Pers

FR / articles uniquement disponibles en néerlandais
ENG / articles only available in dutch


“Wij begeleiden onze klanten van A tot Z bij de inrichting van hun interieur”
Lire

Design Oostende opent DOK op de Oosteroever

In november 2020 opende DOK op de Hendrik Baelskaai. Hiermee zet Design Oostende voet aan wal in de nieuwe stad die verrijst op de Oosteroever. De broers Bruno en Maarten Jansseune zette op deze manier de tiende verjaardag van Design Oostende in de kijker met de opening van hun nieuwe concept gallery op de Baelskaai. Net als in de showroom op de Koninginnelaan, wil DOK haar klanten inspireren met frisse, tijdloze interieursettings waar design en kunst samenkomen in een stijlvolle mix. Met een jong team van gedreven interieurvormgevers en -architecten biedt Design Oostende haar klanten een totaalaanpak.

Lire

“Under The Lighthouse zal veel meer zijn dan zomaar een surfshop”
Lire

Opening surfshop Under The Lighthouse (UTL) Oosteroever Oostende

In de Victorialaan 15a op de Oosteroever in Oostende, ter hoogte van Residentie ‘Oostkaai 11’ openen Sascha Borrey en Thomas Houck de nieuwe trendy surfshop ‘Under The Lighthouse’. Voor Sasha en Thomas die al vele jaren bekende gezichten zijn binnen de surfwereld is dit een droom die waarheid wordt. Met hun nieuwe trendy surfshop willen ze vooral een thuis zijn voor de groeiende surfcommunity aan de Belgische kust. Dat ze voor de Oosteroever site hebben gekozen hoeft dan ook niet te verwonderen. Deze nieuwe hippe woonwijk is gelegen vlakbij de zee en het Oosteroever strand dat bekend staat als één van de meest populaire hotspots voor surfers aan de Belgische kust. Under The Lighthouse zal veel meer zijn dan zomaar een surfshop. Sascha en Thomas willen vooral een surfhub.

Lire

“We zijn bijzonder trost dat we op de Oosteroever ook enkele jonge ambitieuze handelszaken kunnen verwelkomen”
Lire

Ontdek Beauté hair & beautysalon op Oosteroever in Oostende

In de Victorialaan 17a op de Oosteroever in Oostende, ter hoogte van Residentie ‘Oostkaai 11’ opende Maité Maeckelberghe onlangs haar nieuwe trendy hair & beautysalon Beauté. Maité is met deze nieuwe zaak niet aan haar proefstuk toe. Zes jaar geleden startte ze reeds haar eerste eigen kapsalon. Door het groeiende succes besliste Maité om het kapsalon uit te breiden met een beautysalon. Sinds twee jaar is ook haar zus Loïque actief in de zaak. Door het harde werk van dit ijzersterke duo is één en ander in een stroomversnelling gekomen met een sterk groeiend cliënteel.

Lire

“De Cierk: “Het korte keten verhaal staat centraal, vis van de vissersboot rechtstreeks naar de toonbank”
Lire

Ontdek de nieuwe Fish & Food Market op de Oosteroever in Oostende

De Oostendse Oosteroever is in volle ontwikkeling en wordt een bruisend nieuw stadsdeel. Het is dan ook niet toevallig dat de nieuwe Food & Fish Market in de gebouwen van De Cierk in de oude vismijn geopend werd. Vooral het korte ketenverhaal dat centraal staat, spreekt mensen aan. “Het concept is eigenlijk inzetten op verbinden, korter maken, samen brengen… eigenlijk het concept van de korte keten, de afstand tussen consument en producten weer kleiner maken”: vertelt Stephanie Debels.

Lire

“De veiligheid en het welzijn van onze klanten, leveranciers en eigen medewerkers staan altijd voorop”
Lire

Versluys Groep - Corona maatregelen

In navolging van de overheidsrichtlijnen werkt ons verkoopkantoor op de Oosteroever in Oostende in het weekend met gesloten deuren en bent u welkom op afspraak. Gedurende de weekdagen is ons verkoopkantoor op de Oosteroever wel normaal open. Ons 2de verkoopkantoor in het centrum van Oostende houden we voorlopig zowel in het weekend als tijdens de week tijdelijk gesloten. U bent dus van harte welkom in ons verkoopkantoor op de Oosteroever in Oostende en u mag er uiteraard op vertrouwen dat we alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen om uw bezoek in de meest veilige en hygiënische omstandigheden te laten verlopen. Om één en ander zo vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij bij voorkeur om steeds voorafgaand een afspraak te maken op T 059 51 11 15 of via mail op info@groepversluys.be.

Lire

“Shoppingaanbod op Oosteroever breidt steeds verder uit: ook ‘Beauté’ plant komst naar nieuwe site”
Lire

In het voorjaar van 2020 nieuw trendy hair & beautysalon op Oosteroever

In de Victorialaan op de Oosteroever in Oostende, ter hoogte van residentie ‘Oostkaai 11’, opent Maité Maeckelberghe in het voorjaar van 2020 haar nieuwe trendy zaak ‘Beauté’. Dat laten Versluys Groep en Maeckelberghe zelf weten. “Het moet een toonaangevend en exclusief ‘hair & beautysalon’ in de brede zin van het woord worden.” Daarmee verhuist dus nog een Oostendse onderneming naar de nieuwe Oostendse wijk. Naast de traditionele haarverzorging voor hem en haar, kan je er straks ook terecht voor make-up, gelaatsverzorging, manicure, wimpers, wenkbrauwen, voetverzorging en gelnagels.

Lire

“Creatieve doe-opdrachten en een knotsgek boomhutten parcours”
Lire

Ontdek unieke expo in Fort Napoleon

Vanaf 15 februari tot en met 19 april komt de meest waanzinnige expo naar Fort Napoleon op de Oosteroever in Oostende. Ontdek een waanzinnige boomhut, een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben. Tijdens deze expo in Fort Napoleon ontdekken kinderen de verschillende verdiepingen van de boomhut. Verwacht je aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten. Kinderen kunnen niet alleen hun creativiteit de vrije loop laten, maar zullen ook uitgedaagd om grenzen te verleggen.

Lire

“Het is voor alle bewoners en kopers van belang dat de verdere ontwikkeling zonder hinder kan gerealiseerd worden”
Lire

Deputatie van West-Vlaanderen verleent opnieuw de vergunningen op de Oosteroever

De bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft, gezien het grote economische belang en de garantie op rechtszekerheid voor alle betrokkenen, met spoed het dossier van de vergunningen op de Oosteroever site in Oostende opnieuw behandeld. Op 3 december 2019 vond er een hoorzitting plaats waar Versluys Groep als vergunningsaanvrager enerzijds en de klager anderzijds, opnieuw de gelegenheid kregen de argumenten uiteen te zetten. Aansluitend hierop heeft de Deputatie in haar zitting van 5 december 2019 beslist de vergunningen opnieuw te verlenen.

Lire

“We willen deel uitmaken van deze nieuwe trendy stadswijk”
Lire

Design Oostende opent binnenkort nieuwe winkel op Oosteroever

Design Oostende opent tegen de zomer 2020 een nieuwe vestiging op de Oosteroever. “Deel uitmaken van deze trendy nieuwe stadswijk met een eigen inspirerende winkel is een fantastische opportuniteit”, zeggen zaakvoerders Bruno en Maarten Jansseune. De familie Jansseune is al meer dan 45 actief in de designwereld. Eddy Jansseune begon in 1972 als interieurarchitect. Zonen Maarten en Bruno zijn sinds 2005 actief in de familiezaak en vormden als nieuwe zaakvoerders in 2010 de zaak om van Interieur Jansseune naar Design Oostende. In de zomer van 2017 openden ze reeds een nieuwe exclusieve toonzaal van 1.500 vierkante meter in de Koninginnelaan.

Lire

“Ontdek gloednieuwe verhalenparcours van Fort Napoleon op de Oosteroever in Oostende”
Lire

Vernieuwd Fort Napoleon heropent 5 oktober de deuren

Wie het vernieuwde Fort Napoleon binnenwandelt zal misschien niet meteen alle investeringen opmerken, maar het vernieuwde onthaal springt alvast in het oog. Er werd gekozen voor een -letterlijk en figuurlijk- warm onthaal die ook zal dienen als een toeristisch infopunt op de Oosteroever. Nog een opvallende nieuwigheid is dat je voortaan het dak van het Fort Napoleon kan beklimmen zonder een toegangsticket te betalen. Op die manier kunnen bezoekers van de Oosteroever van dit unieke uitkijkplatform genieten. Wie het Fort toch wil ontdekken kan dat voortaan tijdens de verruimde openingsuren. De nieuwe expo valt vooral op door de eenvoud. Er werd bewust gekozen om geen visueel materiaal op te hangen. In de plaats hangen installaties aan de muur die het geluid naar beneden sturen waardoor het lijkt alsof de muren verhalen vertellen.

Lire

“Aan de Oosteroever krijgt de boot een plek in een uniek stukje Oostende dat in volle ontwikkeling is”
Lire

Gert Late Night meert aan op de Oosteroever in Oostende

‘Gert Late Night’ gaat op reis. Voor het zesde seizoen meren Gert Verhulst en James Cooke eerst aan op de Oosteroever in Oostende met hun jacht Evanna. Pas na twee weken keren ze terug naar Antwerpen. “Ons verblijf is een mooie publiciteit voor de stad Oostende en Oosteroever, en voor ons is het tegelijk een goede gelegenheid om een andere omgeving te hebben, andere activiteiten te organiseren en gasten te ontvangen die iets meer gelinkt zijn aan de zee”, vertelt Gert Verhulst. Aan de Oosteroever krijgt de boot een plek in een uniek stukje Oostende dat in volle ontwikkeling is.

Lire

“Brunch@C wordt dé nieuwe stek voor ontbijt, lunch en koffie in de Fortstraat”
Lire

Nieuwe brunchbar ‘Brunch@C’ en family conceptstore ‘Kabine’ openen op dinsdag 23 juli de deuren.

Kabine opent op dinsdag 23 juli op de Oosteroever de deuren. Kabine is een ‘family concept store’ én een brunchbar. De brunchbar heet ‘Brunch@C’ en wordt dé nieuwe stek voor ontbijt, lunch en koffie in de Fortstraat. Het nieuwe stadsdeel op de Oosteroever blijft zich in snel tempo ontwikkelen. Na Ristorante Marina en RR interieurzaak opent in het project van Versluys Groep nu ook een nieuwe conceptstore met bijhorende brunchbar. Bij Kabine kan je terecht voor geboortelijsten, interieuraccessoires en cadeautjes. De winkel focust vooral op Europese merken. De winkel beschikt ook over een men’s corner, een hoek uitsluitend gewijd aan mannen. Je vindt er niet alleen cadeaus, maar ook een tv met sportzender en flipperkast. De Brunchbar zal uitgebaat worden door Sébastien Renier (25) en Egbert Meseure (25). Je zal de twee steeds in een open keuken aan het werk kunnen zien.

Lire

“Toerisme Oostende zal het fort Napoleon als belevingscentrum uitbaten met eigen horecapunt”
Lire

Fort Napoleon is het belangrijkste militaire monument in Vlaanderen uit de napoleontische tijd

Fort Napoleon is een uniek bewaard verdedigingsfort gebouwd tussen 1810 en 1814 te midden van een beschermd cultuurhistorisch landschap dat zich uitstrekt over de Oosteroever, grotendeels ingegraven in de duinen. Het fort is sinds september 2018 tijdelijk gesloten voor renovatie. Een ideaal moment om ook aanpassingswerken uit te voeren voor het vernieuwde concept als toeristisch belevingscentrum en restauratiewerken aan het interieur”, zegt minister-president Geert Bourgeois. Voor Fort Napoleon komt er een vernieuwde exploitatieovereenkomst (najaar 2019) om beter tegemoet te komen aan de uitbating van het fort als open erfgoed.

Lire

“Alles is hier aanwezig om een toplocatie te zijn: de zee, het strand, de haven, prachtige architectuur en topzaken”
Lire

Oosteroever wordt hip en trendy

De Oosteroever groeit uit tot een trendy nieuwe wijk in Oostende. Restaurants Marina en Storm zijn trekkers en deze zomer opent ook Kabine, een ‘family concept store’ en koffiebar. “Deze zaken dragen bij aan de ontwikkeling van de buurt”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys. “De beweging is ingezet.” In 2013 startte de bouw van een nieuw Manhattan op de Oosteroever. Vandaag is de wijk in volle ontwikkeling. En de projecten slaan aan. “Bij ons is alles al voor 70 tot 80 procent verkocht”, zegt projectontwikkelaar Bart Versluys. Groep Versluys heeft al vier appartemensgebouwen helemaal klaar, waaronder de iconische ‘Baelskaai 12’ toren.

Lire

“De Fish & Food Market wordt geen gewoon winkelcentrum maar een heus belevings- en ontmoetingscentrum”
Lire

Tegen de zomer opent de Fish & Food Market ‘De Cierk’ zijn deuren in de Oostendse vismijn op de Oosteroever.

Food Markets zijn de ontmoetingsplaatsen van de 21ste eeuw. Iedere stad heeft wel een markt, een kerkplein of park als ontmoetingspunt. Dat mist de nieuwe Oostendse Oosteroever wijk nog. Met ‘De Cierk’ blijven we trouw aan onze filosofie van een korte keten, ambachtelijkheid, vakmanschap, productkennis en transparantie. De Cierk vond onderdak in 7 voormalige gestripte pakhuizen van de vroegere vismijn, goed voor 1000 m². Deze hippe Fish & Food Market focust op de korte keten. Winkelen, eten en proeven als belevenis: van sepiabrood over zeesla tot een zeewierbiertje.

Lire

“We willen meer mensen de kans geven de oversteek te maken vanuit het centrum naar Oosteroever”
Lire

Vanaf 5 april tot eind september wordt elke dag een extra veer ingelegd

Vanaf 5 april tot eind september wordt elke dag een extra veer ingelegd van 10.30u ’s morgens tot 18.30u ’s avonds. “We willen meer mensen de kans geven de oversteek te maken vanuit het centrum (Westeroever) naar Oosteroever en omgekeerd tijdens de zes toeristische topmaanden. Concreet betekent dit dat er elke dag een extra veer wordt ingelegd. Tijdens de verlengde weekends en tijdens de maanden juli en augustus wordt er elke dag gevaren tot 24 uur. “Met deze beslissing willen we niet enkel de toeristen kennis laten maken met de vele troeven van onze stad. We willen ook tegemoet komen aan de vraag van vele Oostendenaars voor een betere bereikbaarheid tussen Westeroever en Oosteroever” besluit Björn Anseeuw.

Lire

“De komst van Ristorante Marina bevestigt de stijgende populariteit van de Oosteroever als nieuwe trendy stadswijk in Oostende”
Lire

Ristorante Marina opent haar deuren op de Oosteroever

Het Italiaanse restaurant Marina, sinds 1973 een absolute sterkhouder en vaste waarde in Oostende, opende op 18 maart 2019 de deuren van het gloednieuwe restaurant op Oosteroever. Het restaurant is voortaan gevestigd in een nieuw pand in de Hendrik Baelskaai 7a, naast het Versluys Verkoopkantoor. Zaakvoerder Vida Acquaro kiest doelbewust om haar restaurant verder uit te bouwen in dit nieuwe stadsdeel van Oostende. Op Oosteroever kan Ristorante Marina een fantastische stap voorwaarts zetten met een nieuwe inrichting en een zuidgeoriënteerd buitenterras met zicht op de havendokken. Uitmuntende Italiaanse kwaliteit en service blijven de kernwaarden. Ristorante Marina is gedurende 45 jaar uitgegroeid tot een vaste Oostendse waarde. Het restaurant geniet een naambekendheid als één van de beste Italiaanse restaurants van heel België.

Lire

“De aanwezigheid van ‘Kabine’ sluit perfect aan op de stijgende populariteit van de Oosteroever site”
Lire

KABINE, de bekende family conceptstore en koffiebar uit Koksijde, opent in de zomer van 2019 een gloednieuwe winkel op Oosteroever in Oostende

De nieuwe shop is nog omvangrijker dan de vorige in Koksijde. Kabine Oostende trekt in een 475 m² groot nieuwbouwpand op de hoek van de Fortstraat en de Victorialaan. Eliza De Waele, zaakvoerder van KABINE, en haar team kiezen heel bewust voor de nieuwe site. Naast hip & trendy ademt Oosteroever ook Noordzee. Iets wat tot in het diepste van het DNA van ons concept verweven zit. Een match made in heaven dus. Onder hetzelfde dak vindt je ook onze brunchbar, daar kun je terecht voor een heerlijk ontbijt, soep, koffie, een lekkere lunch, taartjes en zoveel meer. Verse producten en zoveel als mogelijk met producten uit de streek! Van een snelle koffie tot verse sapjes en een tête-à-tête met je laptop, het kan allemaal.

Lire

“De vervroegde lancering van Residentie ‘Dock 5’ bevestigt het succes van dit nieuwe stadsdeel in Oostende”
Lire

Versluys Groep start een jaar vroeger dan gepland met de voorverkoop van nieuw project DOCK 5.

In 2014 is Versluys Groep gestart met de bouw van een volledig nieuw stadsdeel op de Oosteroever. In totaal komen hier bijna 1000 woonappartementen en handelszaken. “Dat maakt dit project met voorsprong het grootste en meest exclusieve residentiële ontwikkelingsproject van de Belgische kust”, zegt Bart Versluys. De eerste 4 deelfasen met Baelskaai 12, Victoria, Baelskaai 8 en Oostkaai 11, goed voor 157 appartementen samen, zijn in een recordtijd verkocht en opgeleverd. “Onze appartementen op Oosteroever zijn erg gegeerd.” Het nieuwe project ‘Dock 5’ vormt een mooie aanvulling op de bestaande projecten. Dock 5 gelegen in de Victorialaan is een kleinschalig project met 20 ruime woonappartementen en één penthouse. Dit exclusieve woonproject zal garant staan voor adembenemende zichten op zee, duinen en de toekomstige jachthaven.

Lire

“Kwalitatieve hoogbouw is de toekomst voor de Belgische kust”
Lire

De ‘Ensor Tower’ wordt de meest prestigieuze residentiële hoogbouwtoren van de Benelux.

Meer dan 20 jaar ondertussen bouwt Bart Versluys als vierde generatie aan het roer van Versluys Groep aan een nieuw uitzicht voor de Belgische kust. Efficiënt grondgebruik en een hoogstaand afwerkingsniveau zijn in elk project cruciaal. Wat waren de evoluties in de sector de afgelopen decennia en waar moet het in de toekomst naartoe ? Het familiebedrijf dat in 1908 werd opgericht, was decennialang vooral een bouwbedrijf. “Pas toen ik in 1996 instapte, zijn we voluit beginnen inzetten op projectontwikkeling”, vertelt Bart Versluys.

Lire

“Nieuw onderzoek: zeelucht inademen is goed tegen kanker en cholesterol”
Lire

Zeelucht bevat natuurlijke stoffen die goed zijn voor je gezondheid.

Zeelucht inademen helpt om kanker te bestrijden én om een hoge cholesterol tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Heb jij al eens van zeespray gehoord? Zo noemen onderzoekers het zeewater dat door de golfslag in de lucht verneveld wordt. Die zeespray bevat heel wat natuurlijke stoffen die door algen en bacteriën geproduceerd worden, en die goed zijn voor je gezondheid. Wanneer je zeelucht inademt, neem je die stoffen op in je lichaam - de ‘gezonde zeelucht’.

Lire

“Fort Napoleon gaat in de zomer van 2019 weer open”
Lire

Dienst toerisme Oostende - bewoners van de Oosteroever krijgen er informatie of kunnen tickets bestellen

Toerisme Oostende en erfgoedvereniging Herita werken aan een nieuwe invulling voor het historische Fort Napoleon in Oostende. Voor de horecazaak in het fort wordt een nieuwe uitbater gezocht. Het fort werd in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon. In september 2018 sloot Fort Napoleon de deuren voor grondige renovatiewerken. ‘Zowel de balie, de bar als de keuken van het restaurant worden gestript’, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende. ‘Er komt een nieuw en open onthaal, en ook een zogenaamde satelliet van ons kantoor krijgt er zijn stek. Bewoners van de Oosteroever krijgen er informatie of kunnen tickets bestellen.’ Het vernieuwde Fort Napoleon moet tegen de zomer van 2019 de deuren openen. Het beheer van de infrastructuur komt straks voor het eerst volledig in handen van Toerisme Oostende.

Lire

“Strand van Oostende bij de mooiste van Europa”
Lire

Het strand krijgt mooie scores in verschillende categorieën

De redacteurs van een Canadese online magazine hebben vierhonderd van de beste stranden ter wereld geselecteerd en lieten ze beoordelen door mensen die werkzaam zijn in de toeristische sector. Op basis van hun oordeel, stelden ze een top vijftig samen van de mooiste stranden in Europa. Op de lijst staat ook het strand van Oostende. Het strand aan de Belgische kust krijgt mooie scores in de categorieën ‘ongerepte schoonheid’ en ‘de kwaliteit van het zand en water’. Het is een gezinsvriendelijk strand en er is voldoende ruimte voor een wandeling of zonnebaden op het zand. De toegang is makkelijk, er zijn redders en een overvloed aan faciliteiten in de buurt. Een bezoek aan dit strand is een must bij een bezoek aan Oostende.

Lire

“Ook de komende jaren willen wij de Neptunus Run blijven organiseren in Oostende en op die manier het sportieve karakter van de Oosteroever site blijven benadrukken”
Lire

De Neptunus Run, Oosteroever

Op zondag 11 november vindt opnieuw de “Neptunus Run” plaats op de Oosteroever in Oostende . De Neptunus Run is niet voor watjes. 20 Obstakels staan verspreid over de Oosteroever site en vergen veel doorzettingsvermogen: tractorbanden tillen, kruipen onder prikkeldraad, steile rampen beklimmen, touwklimmen,... Voeg daar nog een strakke Noordzeewind aan toe en je weet dat de finish halen al een overwinning op zich was. In groepjes van 70 vatten de deelnemers het parcours aan. De Neptunus Run maakt deel uit van de Spartacus Series, acht gelijkaardige wedstrijden in België en Nederland.

Lire

“Deze investering bevestigt het geloof in de vissector”
Lire

Nieuwe vismijn Oostende moet tegen zomer 2019 klaar zijn

Het volledige gebouw beslaat een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter en zal vijf miljoen euro kosten. De vis kan zowel via de kade gelost als per vrachtwagen aangevoerd worden. Die investering komt bovenop de talloze investeringen die reeds gebeurden in onder meer de nieuwe loodsen, het veilsysteem, het kistenbeheer en de infrastructuur. Bij de oplevering van het gebouw, dat in de zomer van 2019 klaar moet zijn, zal er dan ook tien miljoen euro geïnvesteerd zijn in de plaatselijke visserijsector.

Lire

“De Ensor Tower zal een beeldbepalende rol vervullen in het toekomstig uitzicht van de Oosteroever”
Lire

Ensor Tower, dé nieuwe landmark van de Belgische kust

Begin november 2018 zijn de voorbereidende werken begonnen van de iconische ‘Ensor Tower’ op de Oosteroever in Oostende. In 2019 zal reeds een groot deel van de ruwbouw een mooie aanvulling vormen op de skyline van Oostende. Het toonaangevende ‘Versluys Groep’ zal instaan voor zowel de ontwikkeling als bouw van deze spraakmakende toren. Home & Trends trok naar Oostende voor een interview met Bart Versluys, CEO van de Versluys Groep. “Bart Versluys, voor mensen die de Oosteroeversite nog niet kennen, kan u even toelichten?” “Reeds in 2014 is Versluys Groep gestart met de bouw en ontwikkeling van de Oosteroever, een nieuwe trendy stadswijk in de historische haven van Oostende...”

Lire

“De Oosteroever duinen lopen helemaal door tot de havenmond van Oostende en geven daar een schitterend zicht op de binnenstad”
Lire

De Oosteroever troefkaart: kust en duinen

De nieuwe appartementen rond het Vuurtorendok en langs de Hendrik Baelskaai profiteren direct van deze prachtige locatie. In het Globaal Masterplan worden de duinen zoveel mogelijk uitgebreid richting de Dr. Eduard Moreauxlaan. De Vuurtorenweg wordt de duidelijke grens tussen duinen en de ontwikkelingen op de Oosteroever. Met het doortrekken van de duinen tot de Dr. Eduard Moreauxlaan moeten de duinen en het strand ook beter toegankelijk worden voor de bewoners van de Vuurorenwijk. Oosteroever heeft daarenboven ook nog een grote rijkdom aan cultuurhistorie.

Lire

“De Baelskaai krijgt een grondige metamorfose met een wandelpromenade, een rijweg, en een vernieuwde kade voor de visserij”
Lire

‘Scheepsmasten’ verlichten Hendrik Baelskaai

De nieuwe inrichting van de Hendrik Baelskaai krijgt steeds meer vorm en nu werden ook de eerste verlichtingspalen geplaatst. Het zijn geen traditionele palen, maar 19 meter hoge masten die 5 graden hellen richting de kade. Ze werden speciaal voor de stad gemaakt in Finland en moeten het maritieme karakter van de vernieuwde kade op de Oosteroever in de verf zetten. De masten hebben twee armen met ledverlichting in. Aan de zijde van het wegdek werd sterkere verlichting voorzien met drie lichtbundels die de straat verlichten.

Lire

“Versluys sales office & showroom, the ultimate customer experience”
Lire

Binnenkijken in het meest exclusieve verkoopkantoor van België

Op Oosteroever in Oostende heeft Versluys Groep onlangs zijn nieuw ‘state-of-the-art’ verkoopkantoor geopend in de iconische toren Baelskaai 12. Waar veel bouwpromotoren en vastgoedmakelaars blijven steken in een koel en inspiratieloos kantoor investeert Versluys Groep bewust in een innovatief en luxueus verkoopkantoor met een geïntegreerde 500m² grote showroom waar de potentiële koper de hoogstaande ‘Versluys-Signature’ afwerkingsgraad effectief kan zien en voelen. Versluys biedt hiermee als eerste bouwpromotor in België een unieke ongeëvenaarde ‘customer experience’ aan. De showroom is ingedeeld in verscheidene volledig ingerichte appartementen inclusief de keuken en badkamer.

Lire

“Met deze schaalvergroting heeft de groep een langetermijnbasis gelegd waarmee ze haar marktaandeel in het premium vastgoedsegment nog verder kan uitbouwen”
Lire

Versluys Groep boekt forse verkoopstijging

De bouw- en vastgoedgroep van Bart Versluys en Marc Coucke zette vorig jaar haar beste jaar ooit neer. Ze zag de verkoop stijgen naar 138,4 miljoen euro, ruim de helft meer dan in 2016. Versluys Groep, een van de belangrijkste vastgoedbedrijven aan de Belgische kust, heeft een goed jaar achter de rug, meldt de groep vrijdag in een persbericht. Het projectontwikkelingsbedrijf Versluys Bouwgroep, het belangrijkste onderdeel, zag de verkoopcijfers bijna verdubbelen naar 118,5 miljoen euro, tegenover 61,6 miljoen euro in 2016

Lire

“De Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken”
Lire

Oosteroever? Qué?

De Oosteroever is het stadsgedeelte tussen de havenmond, de Spuikom en een duinengordel en omvat havengebied, duinlandschap en veel mooie vergezichten. De Oosteroever is dé plek om te onthaasten, om uit te waaien en rust te zoeken. Het voorhavengebied is bovendien een fascinerend stukje stad met een rijk toeristisch aanbod. Het gebied is verkeersluw en dus zeer geschikt om een natuurwandeling te maken. De gratis overzetboot maakt het voor kinderen nog leuker! Ontdek hier alvast 4 troeven

Lire

“Oosteroever krijgt toren van 26 verdiepingen”
Lire

Stad levert bouwvergunning af voor Ensor Tower

De stad Oostende heeft een bouwvergunning afgeleverd aan de Groep Versluys voor de bouw van de Ensor Tower op de Oosteroever. Het torengebouw zal 26 verdiepingen tellen. Versluys Groep wil met de projectontwikkelingssite Oosteroever het historische havengebied omvormen tot een trendy woonwijk, een nieuw stadsdeel. “We leveren kwaliteitsvolle huisvesting met fantastische havenzichten en een directe en indirecte tewerkstelling van vierhonderd mensen.” zegt Versluys.

Lire

“Ook qua werkgelegenheid voor Oostende is dit een goeie zaak”
Lire

Versluys 100 procent eigenaar van NV Oosteroever

Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt in de projectontwikkelingssite Oosteroever het belang van 50 procent van BPI/CFE over en wordt nu 100 procent eigenaar. De prijs voor de transactie bedraagt 24.000.000 euro. Naar de buitenwereld toe verandert er weinig, gezien Versluys sowieso al het commerciële en communicatieve luik op zich nam. “Nu kunnen we wel intern sneller beslissingen nemen. Ook qua werkgelegenheid voor Oostende is dit een goeie zaak”, klinkt het

Lire

“Hoogbouw is de enige mogelijkheid om grotere en comfortabele appartementen te bouwen”
Lire

Nieuwe kustappartementen verkopen beter dan oudere

Aan de kust raken oudere appartementen moeilijker verkocht dan nieuwe, ook al zijn die duurder. Het voorbije jaar kochten heel wat mensen een appartement aan de kust. Er is vooral interesse voor nieuwe en recentere appartementen. Bart Versluys pleit voor een nieuwe kustlijn met mooiere architectuur en een afwisseling van hoog- en laagbouw. Zelf bouwt hij de "Ensor Tower" in Oostende. Die woontoren heeft 24 verdiepingen. "Hoogbouw is de enige mogelijkheid om grotere en comfortabele appartementen te bouwen. Maar we moeten goed nadenken waar we die woontorens inplanten."

Lire